Wie ben ik?

Annie Zijlstra, Focus in verbinding. Advies en Coaching met zorg in Hilversum

...nuchter, scherp oog voor wat er speelt en is, luisterend, heldere analyse met respect voor de mens, altijd op zoek naar waar doen we het voor (terug naar de basis!), hoe organiseren we dat het beste gericht op de waarde voor de mens. Gevoelsmens. En niet te vergeten humor, kortom Annie Zijlstra.

 

Na diverse functies in de zorg op stafniveau ter ondersteuning van bestuurders en directeuren en als projectleider begon het bij mij te kriebelen. Ik voelde dat organisaties steeds meer in de kramp schoten in alle veranderingen. Inclusief ikzelf. Mijn fascinatie voor organiseren, hoe doe je dat het beste, hoe bereik je het beste resultaat voor de klant begon te schuren. Ik kreeg sterk de behoefte naar menselijkere verhoudingen. Dat proces duurde een tijd. Gaandeweg kwam ik in aanraking met coaching, leiderschap, terug naar de bedoeling, systeem-/leefwereld. Bewegingen waar ik in geloof. Zeker in de zorg waar we zo te maken hebben met mensenwerk - zowel de client en de medewerker als mens. Hoe kunnen we het weer terugbrengen en eenvoudiger maken zodat de client, de mens, de medewerker zich gehoord en gezien voelt. Daar wil ik me voor inzetten als coach en als procesbegeleider/adviseur. 

 

Waarom focus in verbinding?

Door te verbinden met jezelf, met wat jij van belang vindt. Door te verbinden met de klant - wat wil de klant? Wat kunnen we toevoegen voor de klant? Verbinden met de medewerker - wat heeft de medewerker of het team nodig om het werk te kunnen doen? Verbinden tussen strategie en werkvloer.

 

Door echt te durven verbinden ontstaat focus. En dat is fijn. In deze tijd van complexiteit, vele keuzes, hoge eisen heb je focus nodig. Als individu maar ook als organisatie. En door het blijven focussen ontstaat meer plezier en echte verbetering.

 

Van nature ben ik verbindend, zowel in coaching als mijn advisering streef ik naar de focus.

Opleiding

Bestuurskunde (Erasmus Universiteit Rotterdam), Europese Studies met Recht (University of Hertfordshire, GB).

Deze opleidingen hebben mij een brede bagage gegeven over de organisatie van de publieke sector, sociaal systeem, hoe organisaties werken, strategie en beleid. 

Diverse leiderschapstrainingen, meest recent Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling (De Baak). Hebben mij met name verder geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Opleiding Essentiecoaching (Lenne Gieles), Opleiding tot coach, erkende beroepsopleiding. Intervisie en terugkomdagen om kennis up to date te houden.

 

Voor meer informatie over mijn werkervaring verwijs ik naar mijn Linkedin profielje hoeft niets te doen om te zijn wie je bent