Een goed gesprek

Mijn debuut in het online magazine van Zorg en Welzijn

0 Berichten

Een ideale werknemer!

Ik zie er veel in mijn praktijk. Ideale werknemers. Ideaal voor de organisatie en de leidinggevende. Meedenkend, meewerkend, constructief, slim en als er iets niet goed gaat dan hebben we het erover en wordt eraan gewerkt, met een hoge mate van betrokkenheid.

Deze mensen beschikken vaak over een goede portie sensitiviteit. Organisatiesensitiviteit; hoe is de (informele) cultuur, hoe lopen de hazen, hoe bereiken we iets het beste. Zij kunnen zich goed inzetten voor het hogere doel van de organisatie. Daarnaast is er sensitiviteit. Sensitief zijn wil zeggen dat je:

  • in je eigen gedrag rekening houdt met de gevoelens, wensen of doelstellingen van anderen;
  • anderen in hun waarde laat en je verplaatst in hun positie;
  • laat blijken de gevoelens en behoeften van anderen te onderkennen;
  • je bewust toont van de invloed van je eigen doen en laten op anderen.
Eigenschappen of competenties die als smeerolie in de samenwerking werken en een enorme kracht hebben. Al of niet zichtbaar. Die helpen om resultaten te bereiken, die helpen om processen vlot te trekken, die helpen om te begrijpen wat er speelt en vervolgens nodig is. Ideale werknemers die gestaag carrière maken, die gevraagd worden voor hogere functies, die opvallen door onder andere deze eigenschappen.

 

Deze sensitiviteit heeft wel onderhoud nodig en kan in sommige situaties als een last beginnen te voelen. In de arena van de organisatie, in de arena van de belangen, in de arena van de ego's kan het zijn dat je voelt dat je jezelf kwijt raakt. Dat je je teveel op de ander of de omgeving hebt gericht en op een punt komt dat je zelf niet goed meer weet wat je wilt. Of niet weet hoe ruimte te maken voor wat jij wilt (dat ben je immers niet gewend). Niet zelden gaat het hier over ambitieuze vrouwen (toch in de meerderheid), slim en succesvol. En toch voelt dat voor hen niet zo. Door hun aanpassingsvermogen voelen ze dat ze zichzelf niet meer zijn of kunnen zijn.

 

Hoe doe je dat vervolgens? Eigenlijk is daar maar een antwoord op: door te luisteren naar jezelf en jezelf serieus te nemen. Dat is niet altijd eenvoudig. Anders zou je het natuurlijk al lang gedaan hebben. Luisteren naar jezelf betekent allereerst uitspreken wat je bezig houdt en te onderzoeken wat je tegen houdt om dat te doen. Want ja, kiezen voor jezelf in je werk past niet altijd, toch?! Niet zelden heb je al vele scenario's in je hoofd doorgenomen maar je komt er niet uit. Je richten op je gevoel kan je helpen om erachter te komen wat voor jou nodig is. Wat is, in de wirwar aan gevoelens, nu echt jouw wens?

 

Ik kan jou naar jezelf laten luisteren door echt naar jou te luisteren en te kijken. Het gaat dan even gewoon over jou en niet de ander, en dat kan alleen al kan heel fijn zijn. Ik help je om het minder complex te maken, ik haal eruit wat voor jou belangrijk is, op basis daarvan kijken we samen wat jou helpt. Wat jou helpt om deze sensitiviteit voor je en voor jou te laten werken. Betekent dit dan een grote verandering in je werk, in je leven? Dat hoeft niet, het kan zijn dat kleine wijzigingen in jouw werkwijze voor jou een groot effect brengen!  Daar gaat het uiteindelijk over; dat je luchtiger en lekkerder kunt werken. Bovendien besef en voel je dan echt zelf dat je een ideale werknemer bent.

 

Ben je net gestart in een nieuwe zwaardere functie en weet je dat dit voor jou een risico is? Of herken je het bovenstaande? Met mijn individuele coaching kun je hier veel in leren om niet in de valkuil te stappen en op een doeltreffende en prettige manier deze uitdaging aan te gaan.

 

Heb je er vragen over of benieuwd naar mijn werkwijze als coach zowel voor individuen als organisaties neem dan vrijblijvend en gratis contact met mij op.

 

Wil je vaker deze informatie ontvangen? Meld je aan voor mijn blog.

 

0 Berichten

Hart-verstand

 

Waarom geloof ik er zelf zo in; in coaching? Omdat ik zelf heb ervaren in de afgelopen jaren dat je dingen zegt die je wel denkt of voelt maar anders niet uitspreekt. Met collega’s raak je het af en toe wel. Maar soms vraagt het om wat dieper op de materie in te gaan. Dat het gesprek even helemaal alleen over jou gaat. Het is eigenlijk een zoektocht die je uitspreekt en waarin je je laat spiegelen. Het dwingt je tot uitspreken wat er is en ook tot voelen wat er is. En dat voelen is nu net de crux. Want voelen daar zijn we niet altijd op ingesteld.

Ik heb het afgelopen weekend de film ‘Down to earth’ gezien. Een film waarin een gezin een aantal jaren de wereld over reist om de wijsheid van zogenaamde Earth Keepers te achterhalen. Een uitspraak is mij echt bijgebleven: een vrouwelijke Earth Keeper in Australië sprak over de hart-verstand connectie. Uiteraard over het belang daarvan, zij gaf aan dat in het huidige onderwijs het met name gaat over het verstandelijke deel. In de westerse wereld komt nauwelijks dat hart ter sprake in het onderwijs. Als ik het relateer aan mijn kinderen maar ook aan de manier waarop ik onderwijs heb gehad, universitair geschoold ben, en ook in mijn werkende leven is het vooral de ratio die spreekt. Al zie ik in verhouding tot mijn onderwijs en dat van mijn kinderen gelukkig al een hele shift. Er is een tegenbeweging aan de gang dat moge duidelijk zijn, gelukkig maar.

Hoe serieus nemen wij gevoel, hoe mag je er over spreken? Gelukkig steeds meer. Maar op de werkvloer blijft het lastig. Als je al jaren met je verstand werkt, en daar ook succesvol mee bent geweest kan er een moment komen dat je merkt dat er iets niet meer klopt. Dat je je steeds meer  ontevreden voelt, dat voorheen makkelijke klussen niet meer makkelijk voor je zijn, dat je niet echt meer weet wat je wilt. En ook al besef je dat, dan weet je nog niet wat je gevoel je wil vertellen. Blijkbaar ben je iets te ver van jezelf af komen te staan. Belangrijk is om weer te luisteren naar dat gevoel. Eenvoudig gezegd maar het is niet altijd gemakkelijk. Zoals laatst een projectmanager tegen mij zei in de coaching; het is zo fijn om weer even uit mijn hoofd te zijn, en bij mijn gevoel te komen, het geeft mij weer inzichten. Maar het liefste heb ik dat me in een halve dag verteld wordt hoe ik dit verder moet doen’. Het mooie van weer luisteren naar je gevoel is dat je voor verrassingen komt te staan, nieuwe inzichten krijgt. Het mooie is ook dat het enorm oplucht. Dat het je zichtbaarder maakt als jij zelf dat gevoel serieus neemt. Maar soms moet je er wel even doorheen, door dat gevoel. En is het geen quick fix. Tegelijkertijd is het wel een die op de lange termijn ontzettend veel oplevert als je het durft aan te gaan!

0 Berichten

De sprong

Vrijheid - altijd een belangrijke pijler in mijn leven. Onafhankelijkheid, zelfstandigheid. En de laatste jaren begon ik die vrijheid weer te missen.

Als student in Engeland en als reisbegeleider vond ik het heerlijk vrijheid.

Ook al was het heel hard werken en was ik aan het einde van het reisseizoen toch echt wat kilo's lichter. Nu inmiddels met kinderen, een baan, een huis, als partner, als vriendin, als moeder leek het allemaal behoorlijk serieus. En waar bleef ik zelf dan? Dat stond een beetje onderaan het lijstje. Dat deed ik dan vooral ook zelf. Blijer werd ik er niet van. Dus ik zocht echt de vrijheid om vooral ook mezelf te kunnen zijn. Het is natuurlijk niet van de een op de andere dag zover. Eigenlijk al een aardige aanloop, dat ik tijdens een persoonlijke ontwikkelingscursus bedacht dat ik wat met coaching wilde. Jaren is dat weer diep weggestopt want immers dat deed iedereen! En plotseling was het daar weer. Na enige ontevredenheid ging ik weer een beetje graven, wat wilde ik? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ging de opleiding doen van Essentiecoaching bij Lenne Gieles. 'Life-changing' noemde een mij bekende coach het. Eerlijk gezegd vond ik het nogal zweverig. Maar nadat ik dit diverse malen bij zowel hem, als een andere verbonden coach als ook May Ing Tan, de opleider, had aangegeven en er voor mij 'goede' antwoorden kwamen, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

 

Mijn verwachting? Ik heb enerzijds een resultaatgerichte kant maar die neemt het een beetje teveel over. Mijn gevoelskant kon ik er moeilijk mee verbinden. Het werkte niet voor mij. Het voelde als twee aparte onderdelen. Deze opleiding heeft mij veel gebracht en vooral om mijn eigen gevoel veel meer in te zetten in mijn werk. Dit maakt mij effectiever, opener en transparanter.

Tijdens deze opleiding heb ik ervaren hoe leuk, bijzonder en mooi ik het vind om mensen te begeleiden. De basis in de begeleiding is wat jij voelt. Deze opleiding heeft daar een hele mooie methodiek voor aangereikt. Naast dat ik er sterk in geloof dat iedereen af en toe gewoon een 'zetje' nodig heeft om zich weer beter te voelen of te weten wat je wilt, bijvoorbeeld door coaching, vind ik het ook heel leuk om mensen te begeleiden om zelf te weten te komen wat voor hen dan dat zetje is. Daarnaast is voor mij helder geworden dat ik me in het coachen en begeleiden van mensen ook heel vrij voel - in de zin van durven te vertrouwen op mijn intuïtie. 

 

Om in onze huidige maatschappij tot verbetering te komen is het van belang om ruimte te geven aan wat er echt speelt voor je, dan weet je wat nodig is voor iemand om een stap te kunnen zetten. Binnen een organisatie, binnen een team en voor je zelf.

 

Deze opleiding, samen met nieuwe ontwikkelingen als nieuw organiseren hebben mij geinspireerd om echt een stap te durven zetten en voor mezelf te beginnen. Focus in Verbinding is ontstaan. Ik combineer dit met mijn part-time baan bij HilverZorg waar ik me (o.a.) inzet voor het project Een goed gesprek.

 

Ik weet nog niet waar het me gaat brengen, wat ik wel weet dat ik daarin vertrouw. Op mezelf en dat er iets moois uit voort gaat komen!

0 Berichten

Mijn voornemen is om me vaker te laten zien en horen. Wat speelt er. Als je er zelf van overtuigd bent dat het belangrijk is om dat wat echt speelt bespreekbaar te maken, dan kan ik dat makkelijk tegen een ander zeggen. Doen hoort er ook bij!

Ik ben van plan dus om regelmatig een blog te schrijven, eens per 2 maanden. Nieuwsgierig? Schrijf je in dan ontvang je mijn blog automatisch, hoef je niets voor te doen (en ik zorg er ook voor dat je mailbox niet vol gaat lopen!).