De sprong

Vrijheid - altijd een belangrijke pijler in mijn leven. Onafhankelijkheid, zelfstandigheid. En de laatste jaren begon ik die vrijheid weer te missen.

Als student in Engeland en als reisbegeleider vond ik het heerlijk vrijheid.

Ook al was het heel hard werken en was ik aan het einde van het reisseizoen toch echt wat kilo's lichter. Nu inmiddels met kinderen, een baan, een huis, als partner, als vriendin, als moeder leek het allemaal behoorlijk serieus. En waar bleef ik zelf dan? Dat stond een beetje onderaan het lijstje. Dat deed ik dan vooral ook zelf. Blijer werd ik er niet van. Dus ik zocht echt de vrijheid om vooral ook mezelf te kunnen zijn. Het is natuurlijk niet van de een op de andere dag zover. Eigenlijk al een aardige aanloop, dat ik tijdens een persoonlijke ontwikkelingscursus bedacht dat ik wat met coaching wilde. Jaren is dat weer diep weggestopt want immers dat deed iedereen! En plotseling was het daar weer. Na enige ontevredenheid ging ik weer een beetje graven, wat wilde ik? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ging de opleiding doen van Essentiecoaching bij Lenne Gieles. 'Life-changing' noemde een mij bekende coach het. Eerlijk gezegd vond ik het nogal zweverig. Maar nadat ik dit diverse malen bij zowel hem, als een andere verbonden coach als ook May Ing Tan, de opleider, had aangegeven en er voor mij 'goede' antwoorden kwamen, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

 

Mijn verwachting? Ik heb enerzijds een resultaatgerichte kant maar die neemt het een beetje teveel over. Mijn gevoelskant kon ik er moeilijk mee verbinden. Het werkte niet voor mij. Het voelde als twee aparte onderdelen. Deze opleiding heeft mij veel gebracht en vooral om mijn eigen gevoel veel meer in te zetten in mijn werk. Dit maakt mij effectiever, opener en transparanter.

Tijdens deze opleiding heb ik ervaren hoe leuk, bijzonder en mooi ik het vind om mensen te begeleiden. De basis in de begeleiding is wat jij voelt. Deze opleiding heeft daar een hele mooie methodiek voor aangereikt. Naast dat ik er sterk in geloof dat iedereen af en toe gewoon een 'zetje' nodig heeft om zich weer beter te voelen of te weten wat je wilt, bijvoorbeeld door coaching, vind ik het ook heel leuk om mensen te begeleiden om zelf te weten te komen wat voor hen dan dat zetje is. Daarnaast is voor mij helder geworden dat ik me in het coachen en begeleiden van mensen ook heel vrij voel - in de zin van durven te vertrouwen op mijn intuïtie. 

 

Om in onze huidige maatschappij tot verbetering te komen is het van belang om ruimte te geven aan wat er echt speelt voor je, dan weet je wat nodig is voor iemand om een stap te kunnen zetten. Binnen een organisatie, binnen een team en voor je zelf.

 

Deze opleiding, samen met nieuwe ontwikkelingen als nieuw organiseren hebben mij geinspireerd om echt een stap te durven zetten en voor mezelf te beginnen. Focus in Verbinding is ontstaan. Ik combineer dit met mijn part-time baan bij HilverZorg waar ik me (o.a.) inzet voor het project Een goed gesprek.

 

Ik weet nog niet waar het me gaat brengen, wat ik wel weet dat ik daarin vertrouw. Op mezelf en dat er iets moois uit voort gaat komen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0